Barcelona - Mote & Livsstil (del ll)

Turisme

Sist gang fortalte jeg om den kjente Sagrada Familia som ligger østkanten av byen. Men en annen severdighet er Park Güell. Mesteparten av byen er preget av verkene til Gaudi, men Güell parken inneholder blant annet huset han ble brakt opp i, og mange av hans store verk. Dette er en severdighet som må ses! Den ligger ganske langt oppe på et fjell, men det er ikke lang vei opp fra hovedgatene. Ofte går folk fra byen turer i skogen og i den koselige naturen som ligger omkring parken, og dette er også et flott sted for avslapning. Det er flere måter å komme inn i Park Güell på. Det er en hovedinngang, og flere innganger rundt selve parken. På toppen av fjellet ligger det gamle hus med sitt eget preg av arkitekturen i Barcelona, og disse er veldig vakre. Dette er også et flott sted å se hele Barcelona fra. Du har utsikt over den vakre byen, og kan se så langt som til havet.Mote

Moten i Barcelona er veldig lik Norges på mange måter. Unge jenter er veldig glade i å bruke skjørt og bukser som går opp til midjen, gjerne med litt løse t-skjorter. Været er ganske mye varmere i Barcelona, så de trenger ikke å bruke veldig varme klær om vinteren slik som oss, men kåper og støvletter er svært populære blant spanske jenter. Jeg vil nok si at nesten 90 % av alle jentene brukte kåper i svart eller hvit (ettersom dette passer til absolutt alt). Så om du skal til Barcelona i høst/vinter sesongen husk å ta med en kåpe som både er varm og trendy. Nettene kan bli ganske kalde.

Her er noen varme kåper som man kan få kjøpt.

Rutete grå kåpe - wetseal. Rød kåpe - Modcloth. Dyremønstret kåpe - Forever21. Svart kåpe - Topshop. Rosa kåpe - wetseal. Svart rutete kåpe - Topshop.


I Barcelona kan du finne ganske mye forskjellig. Langs gatene finnes det boder med hjemmelagde smykker. Disse er utrolige fine, siden de er unike og de koster mye mindre enn de man får kjøpt i butikkene. I senterene er det mye å se, og det begynner å ligne litt på Norge i det området. Et kjent kjøpesenter er Diagonal Mar. Jeg ønsket egentlig å dra til dette senteret men vi fikk ikke tid til dette fordi senteret lå på østkanten av byen der hvor de diagonale hovedveiene møtes. El Corte Inglés er en storbutikk som har alt mulig. Fra suvenirer, til kjente merkevarer, til elektronikk og til og med restaurant. Jeg fikk kjøpt mye fra denne storbutikken, og det har faktisk alt du kan tenke deg. Butikkene som ligger på sidene av gatene har ganske mye forskjellig. Noen butikker importerer klær fra andre land (jeg fikk til og med kjøpt klær fra Norge!), mens andre avhenger av å klær av bybeboerne. Disse klærne er ganske annerledes enn moten vi har i Norge. Det er veldig mye vintage klær, og farger er definitivt en stor hit i Barcelona i år. Desigual er en annerledes butikk som hadde design som jeg aldri kunne tenkt ut engang! Disse klærne er utrolig vakre og ser nærmest ut som kunstverk.


Foto: 1, 2, 3.

4 kommentarer

SaraaBREVIK

21.jan.2010 kl.19:54

hot or not på bloggen min!

hva synest du? svar på min blogg.

søt blogg forresten :D

Everest

21.jan.2010 kl.20:19

sv: hehe er lov det, det friket meg litt ut å miste den lillefingeren også so no worries=p Yeah we all do<3

M and Dee

21.jan.2010 kl.20:20

Gode tips om Barcelona!

Always and forever - M and Dee

Margrete

22.jan.2010 kl.00:51

ååå pene kåper!

Hva syns du?

hits

post signature