Slik handler du ved nyttårssalget

Først av alt vil jeg bare ønske alle et fantastisk, moteriktig nytt år! Håper det beste for alle i 2010. Og husk at et nytt år byr på nye muligheter.


Nå har nyttårssalget satt i gang og folk spurter til butikkene for å få kjøpt alt de trenger til halv pris. Men det er ikke alltid man kjøper det man virkelig trenger. Jeg har ofte sett tilbake på kjøpene mine og lurt på hvorfor jeg har kjøpt det, og funnet ut at det bare var et helt impulsivt kjøp fordi varen var på salg. Dette kan sikkert ha skjedd med dere også, så slik unngår du å kjøpe ting du ikke trenger.


Foto: 1.


Trenger du det? Kanskje en sølvtights til 50,- ser veldig brukbar ut når du ser den i butikken, med tenk på om du noen gang kommer til å bruke den, og i hvilken anledning. Sjekk også om du har noe du kan bruke varen du kjøper sammen med.
Tidløse plagg slik som den lille sorte og nøytrale farger passer til alle tider, og er flotte å bruke når som helst. Dette er gode kjøp som man definivt trenger i skapet til alle tider.

Passer den? Iblant kjøper vi ting som er for store eller for små bare fordi den er så billig. Men det er lite vits i å kjøpe noe man ikke kan bruke. Man kan selvfølgelig love å trimme bort fettet man har lagt på seg fra julematen, men så ender man bare opp hvor man startet. Det beste er å kjøpe ting som passer deg der og da, siden moter går ut etter en stund, og du vil ikke ende opp med å ha på deg fjorårets trender.

Er den verdt det? Selv om en vare er på salg betyr det ikke nødvendigvis at den er billig. Dyre butikker har også mange tilbuder ved nyttår, og om du har ønsket deg noe fra den butikken er nyttårssalget virkelig tiden du bør foreta kjøpet på. Men om du ser at du ikke har råd til det, ikke kjøp det. Vær forsiktig med hva du bruker pengene på.

Vil du bruke den? Om du ser en stygg genser som har blitt satt på halv pris, bør du ikke kjøpe den bare fordi den er billig, prisen gjør den ikke noe penere. Pass på at du kjøper varen for hvordan den ser ut, ikke hvor mye den koster.

Koster den for mye? Noen ganger er det store tilbuder på varer, men andre ganger er de bare satt ned en liten andel. Om varen er noe du har ønsket deg en lang stund, bør du kjøpe den, for etter nyttårssalget er det ikke sikkert at de får inn mer av varen.

Usikker? Om du er usikker på om du skal kjøpe varen, er det best å styre unna. Vanligvis har magefølelsen rett, og du bør bare kjøpe noe du er 100 % sikker på at du skal ha.


Foto: 2.

Én kommentar

Linn Jones

02.jan.2010 kl.20:18

Gode tips!

Hva syns du?

hits

post signature