Barcelona - Mote & Livsstil (del l)

Turisme

Barcelona er en utrolig vakker by i det solfylte landet Spania. Barcelona er mest kjent for sine lange strender og det varme været, men det er mye mer enn det å se. Den vakre og unike arkitekturen som finnes på de gamle katedralene og de høye husene er utrolig enestående og fantastisk å se på. Det som er ganske overraskende er at selv om bygningene ser gamle ut, har de moderne arkitektur på innsiden, spesielt på hoteller og restauranter. Sagrada Familia er en velkjent turistattraksjon som virkelig skiller seg ut fra utseende til andre bygninger. De fortsetter å bygge på Sagrada Familia og det er et par merkelige ting som har blitt satt på bygget etter de startet renoveringen, som for eksempel skulpturer av forskjellige frukt på toppen av tårnene.


Sagrada Familia


Shopping

Det er mye å se i Barcelona, men om du er glad i shopping er dette byen du burde dra til. Om julen setter de opp lys i alle gater og byen lyser opp med vakre farger. To kjente gater er La Rambla og Via Laietana. Disse to gatene har de beste butikkene med både dyre og billige klær. D&G, Boss og Lacoste er bare noen av merkevarebutikkene langs La Rambla, og det er mye å se når du skal gjennom disse gatene. For turistene har folk kledd seg opp i alle slags kostymer for å likne på statuer og dermed tjene en slant av forbigående. Noen av kostymene er virkelig kreative og ganske morsomme også.


Hugo Boss


Hårfrisyrer

I Spania har de fleste en naturlig brun hårfarge med krøller. Noen har flere krøller, mens andre har færre. Asiatiske kvinner krøller håret veldig ofte her for å få krøllete hår slik som de spanske jentene, så om du har naturlige krøller bør du la håret ditt være krøllete om du drar til Spania. Om du har bølger kan du fremheve disse med litt hårskum etter hårvask, eller bruke et par hårruller/varmeruller på den nederste delen av håret ditt.

Akkurat nå er det veldig in med kort hår i Barcelona. De fleste kvinnene har klippet håret kort og holdt et litt feminint touch ved å ha en myk lugg eller sette sløyfer/hårbånd i håret.

Om du har langt hår, kan du enten la det være løst med oppsatt lugg eller sette det i en stram topp. Dette er svært populært hos kvinner i Spania.


Slik setter du opp en stram topp:

Børst alt håret helt til det er helt uten floker. Pass på å ikke børste det etter du har vasket håret, siden det er da håret er mer fleksibelt og det er enkelt for hårene å brekke, vent heller til det har tørket.

Dra alt håret bak mens du børste det med en børste/kam. Pass på at det ikke blir noen klumper i håret, alt skal være jevnt og fint, både foran og under toppen du skal lage.

Ta en god strikk, helst i din hårfarge, og sett alt håret i strikken ved baksiden av hodet. Du kan enten lage en hestehale først (dette gir bedre hold til toppen) eller bare surre strikken rundt håret et par ganger til det blir til en topp.
Om du lager en hestehale først, ta en ny strikk og lag en topp av håret som er i hestehalen.

Ta gjerne å sett på flere strikker, slik at du får et bedre hold på toppen.

Dra ut et par hår fra toppen, slik at du får en litt rufsete look.

Fest all løst hår, bortsett fra det som henger løst i toppen, inntill hodet med hårfargede fliseklemmer.

Avslutt med hårspray, over hele håret, men spesielt på håret som ligger inntill hodet.


Foto: 1.


Ingen kommentarer

Hva syns du?

hits

post signature