Slik tar du vare på dine leppene i vinterværet

Vinterværet gjør både hud og lepper svært utsatt for kulden. Ansiktet flasser, hendene blir røde, føttene blir frosne og håret blir tørt. Leppene er veldig utsatt for kulde siden det ytterste laget av hud er svært tynt. Dette betyr da at det er lite fuktighet i leppene, og de tørker da ut mye raskere enn annen hud. Om du skal passe godt på huden og leppene dine er det viktig å beskytte seg mot vær og vind.


Slik beskytter du leppene dine

Påfør alltid en leppepomade eller leppebalsam når du skal ut. Om leppene dine blir fort tørre, er det lurt å ha en leppebalsam med solfaktor. Aloe vera-gele eller en hudkrem er også lurt å bruke for å tilføre fuktighet. Øyekrem gir mer fuktighet enn en hudkrem, så om leppene dine tørker veldig fort, er dette et godt alternativ.

Det er veldig viktig å drikke mye vann, slik at kroppen din ikke dehydrerer. Om du har drukket nok vann, kan kroppen din tilføye fuktighet til de områdene hvor det trengs.

Når du skal ut av huset og ut i vinterværet er det viktig å beskytte seg med skjerf og jakke. Om det blåser veldig mye, er det lurt å dra opp skjerfet for å beskytte munnen.

En luftfukter er lurt å ha, slik at du unngår tørr luft inne i huset ditt. Dette er bra for hele kroppen.

Om du allerede har sprukne lepper, kan du fjerne den døde huden ved å forsiktig børste leppene med en tannbørste, eller gni leppene forsiktig med en våt, varm klut med jevne mellomrom helt til leppene føles myke og fine igjen.

Det er best å unngå leppepomader som har tilsatt smak, dersom dette irritere leppene dine. Det er lurt å lese hva leppepomaden inneholder før du kjøper den.


Foto : 1.Gode leppepomader er:

-Smith's Rosebud leppepomade er en flott leppepomade som både lukter godt og gir mye fuktighet til leppene. Den går ikke fort av, og den finnes på de fleste skjønnhetsbutikker (slik som Vita, Kicks, mm.).


Foto: 2.


- EOS leppepomader har et kreativt og unikt utseende, og de dufter godt i tre forskjellig lukter. Disse er svært gode til å behandle tørre lepper med. Denne leppepomaden blir også brukt av flere kjendiser, slik som Ed Westwick.
EDIT: EOS leppepomadene kan reagere forskjellig på visse folk. Noen blir svært fornøyd med den, noen merke ikke forskjell, men noen sier at leppene blir verre av den. Om du har sensitive lepper, ville jeg anbefale å styre unna den


Foto: 3.

- Savex er supert for å beskytte leppene mot vinterværet. Den virker umiddelbart og hjelper mot sprukne lepper. Den har også solfaktor, noe som også er viktig om vinteren.


Foto : 4.- Vaselin er også veldig bra å bruke på leppene, siden den tilføyer svært mye fuktighet. Slik beholder leppene på fuktigheten hele dagen, og du trenger ikke å bekymre deg over sprukne lepper.Foto : 5.9 kommentarer

silje

22.des.2009 kl.16:04

EOS gjorde leppene mine heelt ødelagte!! Så det er ikke til vinter vertfall

Pernille Olsen

22.des.2009 kl.16:28

Hei :)

Bloggen din var kjempe fin, og masse bra tips.

Kommer nok til å følge med på den :)

Kj3ndis

22.des.2009 kl.18:08

det er fuktighetskrem som funker best..! ;) tips fra min mor, som har jobbet i legeforeningen med masse leger i 20 år ;)

- ebba

22.des.2009 kl.20:02

åhh, jeg ønsker meg rosebud. må bare skaffe meg penger først, og dét er en annen sak. hihi

Henriette <3

22.des.2009 kl.21:02

Sv: Taaaakk :D <3

Sandra Angelica

22.des.2009 kl.21:17

TakkD:

Mariahbby

23.des.2009 kl.16:49

Jeg bruker rosebud, og den elsker jeg! har den med absolutt overalt, og den varer lenge! jeg pleier ikke å grave frem leppomade med fingrene. Jeg tar leppene inn i boksen jeg, hihi, funker fett ;-)

Alina

23.des.2009 kl.18:16

Fint og vite rosebud er kjempe bra :D

Malene

23.des.2009 kl.22:51

Takk for kommentaren på bloggen min! :D

Åh, ingenting slår rosebud!

God jul! :D

Hva syns du?

hits

post signature